Stor forskel på, hvor meget byrådspolitikerne tjener

De lokale politikere kæmper om indflydelse og magt, men også om de poster, der giver et økonomisk vederlag.


I næste uge er der kommunalvalg. Stemningen vil være elektrisk på Helsingørs gamle rådhus om aftenen tirsdag den 21. november.

Her vil resultaterne fra kommunalvalget tikke ind, og partilederne skal hurtigt finde ud af, hvem der har et flertal bag sig til at kunne sætte sig i borgmesterstolen.

Flertallet skal ikke kun blive enige om, de overordnede politiske linjer men også en fordeling af de mest indflydelsesrige poster, som også er dem, der udløser de største vederlag.

Det er typisk formændene for de politiske udvalg og Forsyning Helsingør, der modtager de største vederlag, ud over borgmesterposten.

Viceborgmester og formand for socialudvalget, Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti, er den politiker i byrådet, der tjener mest, når man ser bort fra borgmesteren.

– Vederlagene er vigtige for mig, fordi jeg bruger en del af dem til at købe mig fri fra mit arbejde som lokofører. Cirka 4-5 dage om måneden kan jeg ikke arbejde på grund af mit politiske virke. Vederlagene er vigtige, for især som udvalgsformand har man en del at lave, siger Ib kirkegaard.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland