Videoovervågning og lys skaber mere tryghed

Erfaringerne med videoovervågning har været gode siden den blev indført for fire år siden.


I efteråret 2013 besluttede et overvældende flertal på Vapnagård sig for at indføre videoovervågning. Håbet var, at videoovervågningen af den gamle del af Vapnagård, altså servicecenteret, torvet og Laden, skulle mindske den uro og det hærværk, der plagede området.

I dag, fire år senere, ser det ud til, at planen har virket. Der var været en markant nedgang i uro og hærværk. Noget som Vapnagårds informationsmedarbejder Jacob Jürs til dels tilskriver videoovervågningen.

– Vi kan se, at kombinationen af overvågning og bedre belysning ser ud til at have hjulpet. Vi oplever, at beboerne føler sig mere trygge, og derfor er vi også i gang med at forbedre belysningen på hele Vapnagård, fortæller han.

Det er dog hverken Vapnagårds beboerbestyrelse eller Boliggården, der ser, hvad kameraerne viser.

– Det er politiet, der eventuelt ser på videooverågningen, hvis der er en konkret anledning. Hvis videooptagelserne ikke bruges, så bliver de slettet efter 14 dage, siger Jacob Jürs.

Han fortæller, at meldingerne fra Nordsjællands Politi er, at man er godt tilfredse med muligheden for at benytte video-overvågning i efterforskning. Så tilfredse, at man har bedt om en udvidelse af ordningen.

– For et års tid siden bad politiet om lov til at sætte et kamera op, der kunne aflæse nummerpladerne på de bilerne, der kørte ind til serviceområdet, og jeg kan forstå, at det har været en stor hjælp i efterforskningen, siger Jacob Jürs.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland