Waseem er sjælesørger for bandeledere og fodsoldater

Lille Waseem Hussain legede kronegemme og spillede fodbold og rundbold med sine danske kammerater i sin barndoms Hels…


Huset på Snerlevej er det sidste på vejen inden etagebyggeriet.

Til netop dette hus og den lille have knytter der sig en historie, som ingen nok havde drømt om eller forestillet sig dengang i 1980’ernes Helsingør. Det er historien om en lang rejse i et grænseland, usynligt for de fleste.

Det er her, lille Waseem blev født og voksede op. Nøje overvåget af en af familiefædrene i en lejlighed i etagebyggeriet ved siden af. Når Waseem og hans søskende mødte manden på stierne i området, så vrissede han ad dem, snerrede »perkere« og spyttede efter dem.

For Waseem og hans søskende skilte sig ud fra andre børn i området, kendt som Blomsterkvarteret i Helsingør. De så anderledes ud end de fleste af deres kammerater.

Og deres forældre, pakistanske immigranter, var fattigere end den middelklasse, der ellers boede i kvarteret i 1980’erne.

– En sommerdag, da jeg var 11-12 år, skulle jeg som altid over til fodboldbanerne tæt på vores skole på Rønnebær Allé for at spille fodbold med mine kammerater.

– Det var en rute, der førte forbi den frygtede mands lejlighed. Da jeg kører ned ad bakken, får jeg øje på »manden« i hans bil. Han skulle til at bakke, og jeg kan huske, at jeg tænkte, at han måske ville køre mig ned. Det er en oplevelse, der har prentet sig på min nethinde. Det er jo uvirkeligt, at en 11-årig dreng skal tænke over, at han kan risikere at blive kørt ned, fordi han er »perker«.

Episoden er et af de ganske få mørke minder, som den nu 33-årige civilingeniør Waseem Hussain husker fra dét, han beskriver som sin lykkelige barndom i det dejlige Helsingør. Her bor hans forældre og flere andre familiemedlemmer fortsat.

Om kort tid udgiver han sin første bog, Imam bag tremmer. Blandt andet om sit nuværende job som fængselsimam i Vestre Fængsel, hvor han de sidste seks år har arbejdet blandt bandeledere og mordere og om sin uddannelse som civilingeniør.

I bogen retter han både en kritik af dele af det muslimske samfund i Danmark og af den politiske stemning i landet, der efter hans mening kan føre til, at et stort antal veluddannede muslimer vil forlade landet. Han er imamen, der mener, at når han er i Danmark, så er det den danske lovgivning, han følger. Sin muslimske tro har han derimod med sig overalt.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland