Rekordmange kan stemme ved valget

I Helsingør Kommune er der ved det kommende kommunalvalg 50.132 stemmeberettigede. Det er det største antal vælger…


Et rekordstort antal helsingoranere har stemmeret ved kommunalvalget den 21. oktober. Helt nøjagtigt kan 50.153 mennesker, bosat i Helsingør Kommune, går til stemmeurnerne og det er det højeste antal stemmeberettigede nogensinde blandt de 62.570 borgere, der lige nu er bosat i kommunen.

Mens Helsingør ved sidste kommunalvalg i 2013 opnåede en ret høj valgdeltagelse på 73,9 procent, lå valgdeltagelsen for unge mellem 18 og 25 år markant lavere, nemlig på 53 procent.

Derfor stiller Helsingør Kommune, med valgkoordinator Louise Amkær i spidsen, skarpt på netop de unge vælgere ved det forestående valg.

En talstærk hær af medarbejdere i Helsingør Kommune er sat sammen i en såkaldt projekttilrettelæggelse til Kommunalvalg 2017. 19 ansatte på tværs af kommunen, fra kommunikationsfolk til medarbejdere i blandt andet Borgerservice, it-afdelingen, borgmestersekretariatet og parkeringsservice er involveret.

Et stort antal tilforordnede og frivillige hjælper til på selve valgdagen fra tidlig morgen til sen nat ude på de enkelte valgsteder og det er dem, vælgerne møder personligt, når de sætter deres kryds.

– Fra vi er 40 til 100 år ligger vores stemmeprocent her i kommunen ret højt og ret stabilt.

– Når vi taler om de unge, ser stemmeprocenten desværre meget anderledes ud og derfor har vi sat flere tiltag i værk for at få mange flere unge til at stemme ved dette kommunalvalg, siger Louise Amkær.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland