Svømmeklubbens motor går aldrig i tomgang

Dorthe Hietala bruger størstedelen af sin fritid på at hjælpe og bakke op om de unge i Helsingør Svømmeklub


Den 48-årige Dorthe Hietala fra Espergærde har i flere år brugt det meste af sin fritid på at sætte tingene i system for svømmerne i Helsingør Svømmeklub.

Det er et arbejde, der optager en stor del af næstformandens fritid, og når timerne ikke går med svømmerne går de med at passe virksomheden, marketingbureauet DH-Consulting, manden, villaen i Espergærde og parrets to piger, Linnea på 13 og Amanda på 15 år. De to unge er selv konkurrencesvømmere med OL-drømme.

Dorthe selv er fra Hadsten i Midtjylland, og de må stadig stå og mangle noget derovre i stationsbyens idrætsliv, siden hun forlod byen i 2000. For Dorthe er en klub- og foreningskvinde af en støbning, som enhver idrætsklub ville gå meget langt for at få ind i rækkerne.

Det kom da heller ikke bag på nogen, at hun i sidste uge blev genvalgt som næstformand i Helsingør Svømmeklub.

Sammen med det øvrige mangfoldige korps af frivillige deltager hun som holdleder i svømmeklubbens stævner og træningslejre og mesterskaber, hun er engageret i bestyrelsesarbejdet og varetager en stor del af klubbens kommunikationsarbejde udadtil.

Lige nu er hun med til at forberede de danske mesterskaber for hold, som løber af stabelen i Helsingør Svømmehal i den kommende weekend. Til et svømmestævne af den karakter skal der 30-40 officials til.

Det er frivillige forældre, der uddanner sig som officials i alle landets svømmeklubber og i Helsingør Svømmeklub har over 100 forældre uddannet sig som officials.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland