Der knejpes på knejperne fredag og lørdag

På fredag og lørdag stævner Helsingørs velbesungne Knejpefestival atter ud.


Hvert år stævner Knejpe Festivalen ud i et musik-historisk kølvand på den musik, der har fulgt de søfarende på alverdens kontinenter, fortæller Helsingør Kommune, der sætter skub i weekendens Knejpe-festival fredag og lørdag ra kl. 19.00

– I år er ingen undtagelse, hvor markeringen af 100-året for Danmarks overdragelse af de tre vestindiske øer til USA også har fundet vej til Knejpe Festival. Man kan glæde sig til masser af calypso og eksotiske rytmer garneret med – som det sig hør og bør – traditionelle sømandsviser og folkemusik, oplyser arrangørerne.

– Danmarks mest autentiske og vindblæste festival vender stærkt tilbage og inviterer traditionen landkrabber, havfruer og andet godtfolk til en fejring af havnemusikken fra verdens mange kroge og kanter. En musiktradition, som op igennem historien har forbundet alverdens søfartsnationer.

– Hjertet og scenen i festivalen er Helsingørs legendariske knejper, og sammen med søskudte banditbands, bramfrie visesangerinder og krudtorkestre fra nær og fjern, byder festivalen på et stykke maritim kulturhistorie, som i høj grad også er at finde i Helsingørs DNA, fastslår arrangørerne.Og såer det nok sandt.

Knejpe Festival arrangeres af Kulturværftet i Helsingør og Eva Fock. Festivalen afvikles i et tæt samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer.

Man kan finde orkestre, knejper og tidspunkter på kommunens knejpe-festival.dk

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland