Helsingørs akutteam breder sig i hele landet

Helsingør Kommune var i den grad foran, da man i 1997 oprettede et akutteam.


Helsingørs akutteam kan dette efterår fejre 20 års fødselsdag. Teamet har hjulpet mange borgere gennem tiden, og får ofte rosende ord med på vejen. De seneste år er antallet af akutteams i landet steget, og Sundhedsstyrelsen har stillet krav om, at der skal være akutfunktioner i alle kommuner.

Praktiserende læger, 1813-læger og sygehuslæger kan henvise til pleje og behandling af Akutteamet i Helsingør.

Hvis en læge vurderer, at der er brug for ekstra støtte ved udskrivning eller til behandling i eget hjem, henviser de til Akutteamet, der varetager en bred vifte af sygeplejeopgaver i folks hjem.

– Akutteamet laver alt fra palliative forløb for borgere, som ønsker at dø i eget hjem, til at varetage en akuttelefon, som nyligt udskrevne ældre kan ringe til, fortæller Anne Elmstrøm Ronne, der er leder af Akutteamet.

Hun fortæller til Lokalavisen Nordsjælland, at det er en af Akutteamets hovedopgaver at sikre, at man undgår unødige indlæggelser, og det gør de blandt andet ved at sikre, at ældre der udskrives fra hospitalet har alt det, de skal bruge derhjemme og føler sig sikre på, at alt er, som det skal være.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland