Ude på en fin, hvid og to-tårnet gård ved Kvistgård bor der en Helsingør-uddannet maskiningeniør. Han er 52 år, og han udlever sin drøm. Søren Hartvig Jensen laver vin. God vin, der vinder priser. God vin, der smager af meget og smager af mere.
Danmark er ude i verden ikke regnet som et naturligt vinland. I 2001 etablerede Hartvig Jensen og hustruen Susanne alligevel vingården – i dag er 4.200 vinstokke plantet på en sydøstvendt skråning.
Men hvorfor ikke bare købe et par gode flasker fra Italien eller Spanien eller Frankrig? Hvorfor begynde at dyrke og lave vin herhjemme i det høje, kolde og våde nord?
– Fordi det kan lade sig gøre. Det er spændende. Jeg er blevet grebet af en passion. Vindruer er måske det mest eksotiske jordbrugsprodukt, man kan forestille sig at dyrke. Og når man skal lave vinen bagefter, bliver det hele endnu mere eksotisk, forklarer Søren Hartvig Jensen.