Vi fik mindre regn og mere sol end de fleste

DMI har gjort foråret op, men vejret betyder ikke så meget for turismen - mere for hvordan vi selv planlægger somm…


Efter en uge med mildt sagt ustadigt sommerstartvejr er det dejligt at kunne fortælle, at Helsingør og hele Nordsjælland vejrmæssigt ligger i top 20 med mindre regn og mere sol end resten af Danmark. Nåja, lige bortset fra solskinsøen Bornholm, der er i en klasse for sig, skarpt fulgt af Skagen, Læsø og Samsø.

DMI har netop udsendt en vejrstatistik for foråret fra 1. marts til 31. maj. Her kan man se den samlede mængde nedbør, gennemsnitstemperaturen og antallet af solskinstimer for alle landets kommuner. Og så er det, at man bliver helt glad af at se, hvor godt vi har det i Helsingør og omegn.

I foråret 2017 har vi haft en gennemsnitstemperatur på 7,7 – det er præcis som landsgennemsnittet og halvanden grad højere end i perioden 1960-90. Det var faktisk koldest på Bornholm med 6,9 grader og varmest på Frederiksberg med 8,7 grader.

Vi har haft 541 forårssolskinstimer i Helsingør mod landsgennemsnittet på 519 timer. Her er det så, at Bornholm topper vildt med 603 timer, mens Horsens kun fik 482.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland