Klumme: Madglæder, madborgerskab og fællesskab omkring bordet

Ugens klummeskriver er Maibritt Bager, chef for Helsingør Kommunes Museer.


Duften fra mormors køkken møder gæsten, der træder indenfor i Spisestuen på Flynderupgård Museet. På komfuret simrer hjerter i flødesovs, der serveres med kartoffelmos og syltede rødbeder.

Sanselig formidling af vores madkultur har været omdrejningspunktet for det lille køkken på museet siden det åbnede. Her laves der mad efter gamle danske opskrifter, der sender os tilbage til tiden før kunstige smagsforstærkere og e-numre. Ved bordene udfolder der sig ikke sjældent samtaler om, hvad god mad er, erindringer om barndommen livret og en mors færdigheder i køkkenet. Smagssansen er en god erindringshjælper, der kan forbinde os med andre tider og steder.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland