Klumme: Syng, Helsingør!

Ugens klummeskriver er forstander for Den Internationale Højskole i Helsingør, Søren Launbjerg.


Det er dejligt at synge – alene i sit badeværelse eller i nær kontakt med ens barn eller barnebarn – eller sammen med andre til fodboldkamp, i kirken, i kulturhuset eller på den lokale højskole.

Gennem vores sange genopdager vi det fælleskab, vi er en del af. Vi mærker vores fælles kulturarv. Vi mærker det kit, der binder os sammen på kryds og tværs. Sangene udtrykker jo på forskellig vis sider af den tilværelse, som vi deler som individer i et samfund. Sangene gør os klogere på os selv og hinanden.

Jeg husker stadig den klump, jeg fik i halsen, da jeg sammen med 500 Espergærde-borgere sang “Jeg ved en lærkerede” i en forårspyntet lade på Flynderupgård for nogle år siden ved et alsangsarrangement. Hver og en af os bar på personlige og nære oplevelser med den sang. Vi kunne den udenad – og vi følte os tæt forbundne. Det var som om, vi gennem denne sang delte kærligheden til vores børn eller forældre. Vi delte vores forhåbninger og glæde ved naturen og foråret. Vi nød bevidstheden om – og trygheden i – gennem toner og ord at høre til og være en del af et større fællesskab.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland