Klumme: Apropos Nordre Strandvej 11 og omegn

Ugens klummeskriver er reklamemanden med mere, Jørn Duus Hansen.


Ikke et ondt ord om villakvarterer, slet ikke. Men der er nu noget særligt ved lidt større, homogene boligområder, især hvis de er udtænkt af visionære arkitekter og bygget af håndværkere, der er i besiddelse af faglig stolthed.
Den slags områder har vi heldigvis mange af i kommunen.
Tag bare Bøssemagergades karakteristiske gulkalkede arbejderboliger, den hvide by i Espergærde som snor sig kærligt langs Søndermarken, Utzons genialt placerede romerhuse ved Gurrevej, ”Negerlandsbyen” (ja, det hedder den, kære tilflyttere) omkring det yderste af Rosenkildevej, de prunkløse og beskedne huse på Ewaldsvænget, de godt tænkte blokke i Blicherparken og Rolighed, Sjølundsparken anno 1978 og de velproportionerede huse langs Hamlets Vænge (under kyndig restaurering, ser det ud til).

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland