Kommunen tjekker os på facebook

Helsingør Kommune benytter facebook til at kontrollere borgeres liv og adfærd, hvis der kommer et tip om muligt bed…

Foto: Lars Johannessen


HELSINGØR: Helsingør Kommune tjekker os på facebook, hvis medarbejderne i afdelingen for socialt bedrageri får et tip om, at der sker noget ulovligt, og at borgere for eksempel prøver at snyde sig til flere offentlige tilskud, end de måske er berettiget til.

– Ja, vi tjekker, hvis vi har fået et konkret tip om, at der kan foregå for eksempel socialt bedrageri. Men vi går kun ind i åbne facebookprofiler hos de pågældende borgere, og vi benytter aldrig selv en falsk profil for at blive venner med borgeren. Som offentlig instans holder vi os til almindelig anstændighed og god etik i vores måde at udføre dette arbejde på, fortæller Pernille Madsen, centerchef for borgerservice, IT og digitalisering.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland