Benjamin satser på e-sport

21-årig helsingoraner banker på til international gennembrud som computerspiller.

21-årige Benjamin Ruberg Larsen spiller League of Legends under navnet Visdom. (Foto: Lars Johannessen)


Ungdomsliv: Når børn spiller computer hele dagen, har forældre det ofte med at skælde ud og foreslå, at ungerne bruger tiden på noget fornuftigt, for ellers bliver de aldrig til noget. Det argument bliver sværere og sværere for de voksne at holde fast i, for en del af de unge mennesker skaber sig velbetalte karrierer ved at spille computer. Den professionelle e-sport, som computerspilleriet kaldes på moderne dansk, er økonomisk en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden, og investorerne står i kø for at komme til.

Herhjemme har den største danske fodboldklub, FCK, for nylig offentliggjort, at klubben går ind i e-sporten i en million-satsning døbt North sammen med Nordisk Film. Ambitionen er at spille med blandt verdens bedste og gøre North til en af Europas største organisationer inden for den såkaldte multi-gaming.

På Villumsensvej i Helsingør sidder 21-årige Benjamin Ruberg Larsen og er en del af hele eksplosionen inden for e-sport. Ruberg Larsen har prøvet at leve professionelt af sine evner inden for computerspil og banker på til e-sportens internationale Superliga.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland