De gamle apparater får en chance til

Brug-og-smid-væk-kulturen er under pres.

Nicolai Kofod fra Nordsjællands TV Service i Humlebæk har stadig meget få konkurrenter. Men et gryende opgør med brug-og-smid-væk-kulturen vil måske føre til en ny opblussen i antallet af gammelkendte eletronikmekanikerværksteder som hans. (Foto: Lars Johannessen)


Reparationer: »Det kan ikke betale sig at få den lavet – det vil være billigere at købe en ny.« Har vi ikke alle prøvet at få den besked, når vi dukker op hos forhandlerne med en radio, en DVD-afspiller eller et TV, der havde opgivet ævred, efter at garantien var udløbet?

Men forhandlernes budskab er ikke altid rigtigt, ja, det er langtfra altid rigtigt, siger 54-årige Nicolai Kofod, som driver Nordsjællands TV Service på Strandvejen i Humlebæk.

– Men mange forhandlere vil jo hellere sælge et nyt apparat i stedet for at tage alt bøvlet med en reparation. Hvis der er tale om for eksempel et fjernsyn til over 4.000 kroner, så kan det dog i langt de fleste tilfælde betale sig at få det repareret i stedet for at smide det ud og købe et nyt, mener Kofod.

Han har også specialiseret sig i reparation af underholdningselektronik som paraboler, video, radio, hi-fi og TV – ja, selv fjernbetjeninger. Og bortset fra hårde hvidevarer og det meste computerudstyr reparerer han i princippet alt, der kan sluttes til en stikkontakt.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland