Elevrådsformanden der går mod strømmen

Da eleverne på Helsingør Gymnasium i torsdags nedlagde undervisningen og demonstrerede mod SU-reform og nedskæringer, havde Jaspar Hammering …

Jaspar Hammering foran Silvan, hvor han arbejder. (Foto: Lars Johannessen)


Da eleverne på Helsingør Gymnasium i torsdags nedlagde undervisningen og demonstrerede mod SU-reform og nedskæringer, havde Jaspar Hammering blot været elevrådsformand på gymnasiet i tre uger. Han støttede ikke demonstrationerne og prøvede i stedet at gennemføre en almindelig skoledag.

Portræt: Det er torsdag morgen.

Nogle af eleverne på Helsingør Gymnasium har valgt at lave en symbolsk blokade af gymnasiet, og størstedelen af eleverne nedlægger undervisningen i et par timer og bruger i stedet tiden på at demonstrere mod nedskæringer i SU og gymnasierne.

Men ikke gymnasiets nyvalgte elevrådsformand, Jasper Hammering.

Han vælger at gennemføre sin undervisning i 2. G dagen igennem, selvom et overvældende flertal af eleverne støtter nedlægningen af undervisningen.

– Jeg støtter op om SU-reformen og er imod demonstrationerne. Men så længe de ikke saboterer undervisningen, er jeg ligeglad, fortæller Jaspar Hammering.

Han har en vigtig projektopgave, han hellere vil have gjort færdig. Og selvom der ikke møder en lærer op til den sidste time, gennemfører elevrådsformanden sin skoledag.

Ny på posten
Blot et par uger tidligere blev Jaspar valgt til formand for elevrådet. Og han havde på ingen måde forventet så begivenhedsrig en start på tiden som elevrådsformand.

– Det har været en meget kaotisk start. Allerede tre uger inde går det helt amok. Det er fedt, men også med lidt stress på.

Men Jaspar kan lide at være der, hvor tingene sker.

– Jeg havde 100 procent håbet på, at jeg ville komme til at opleve sådan noget her. Jeg havde håbet på, at jeg som elevrådsformand kunne være med til at gøre en forskel, og det føler jeg, at jeg gør her. Selvom jeg modsat flertallet ikke støtter demonstrationerne.

Politisk interesseret
Ud over at være elevrådsformand er Jaspar også næstformand i Konservativ Ungdom i Helsingør.
– Både min familie og jeg selv har altid været politisk interesserede. Jeg har det super fedt i KU.

Selvom Jaspar bruger meget tid på arbejdet i KU og som elevrådsformand, er det ikke på bekostning af det sociale liv.

– Jeg har mange venner i KU, og vi har meget de samme værdier. Når jeg er til KU-arrangementer, er jeg sammen med mine venner. Som elevrådsformand er jeg sammen med en masse mennesker, jeg ellers ikke ville møde. Det er også super hyggeligt.

En skjult drøm
Når man spørger Jasper, om han har store drømme om at blive politiker, svarer han først afkræftende.

– Jeg er mest med for at lære en hel masse og samle livserfaring, men jo måske har jeg en skjult drøm om at komme i Folketinget.

Under alle omstændigheder anbefaler han gerne andre unge at gå ind i det politiske arbejde.

– Med al det, jeg har fået ud af at gå ind i politik, vil jeg helt klart anbefale det til andre. Man får en masse ud af det både fagligt og socialt.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland