Mia har fået drømmen om OL ind med modermælken

Mia Wennicke drømmer om at komme til OL om fire år. For mere end 50 år siden deltog hendes farmor ved de olympiske svømmekonkurrencer. Svømn …


Mia Wennicke drømmer om at komme til OL om fire år. For mere end 50 år siden deltog hendes farmor ved de olympiske svømmekonkurrencer.

Svømning: 16-årige Mia Wennicke fra Espergærde sidder i disse dage klistret til tv-skærmen for at følge Michael Phelps og de andre svømmestjerner ved OL i Rio de Janeiro.

Det er dog kun når hun ikke selv hopper i bassinet i Helsingør Svømmehal, hvor hun bruger omtrent 20 timer om ugen på at piske frem og tilbage.

Mia Wennicke har nemlig en drøm om, at når det om fire år går løs med OL i Tokyo, er det Mia Wennicke, der hopper i bassinet og bliver fulgt på tv-skærmene hjemme i de danske stuer.

– OL er det største for svømmere. Det er drømmen at stå der. Det ville være vildt at stå der om fire år, siger Mia wennicke.

I farmors fodspor
Når man har en drøm, må man knokle for at følge den. Derfor bruger Mia Wennicke gerne hele 20 timer om ugen i svømmehallen.

– Jeg elsker at svømme og vil gerne være en af de bedste, og så bliver man også nødt til at træne lidt ekstra.

Mia har svømmet, siden hun begyndte til babysvømning, og hun kan knap huske, hvornår hun fandt ud af, at hun ville satse på at blive blandt de bedste.

– Det er nok kommet fordi min farmor har været god svømmer, og så er jeg fulgt i hendes fodspor.

Faktisk var Mias farmor Kirsten Michaelsen i 1960’erne så hurtig til at svømme, at hun både i 1960 og 1964 deltog ved de olympiske lege.

Missede idrætslinje
Allerede i folkeskolen forsøgte Mia at komme ind på en særlig idrætslinje, der giver mulighed for at få tid til at træne en masse samtidig med, at skolen passes.

– Men de tager ikke så mange svømmere ind, og der var fire, der var bedre end mig.

Det fik dog ikke Mia til at opgive sin drøm.

– Jeg snakkede med en af mine gamle trænere, som fik mig til at indse, at det måske var meget fint, at jeg ikke kom ind, fordi jeg måske ikke var klar til at træne så meget på det tidspunkt.

Ind på Helsingør Eliteidræts Akademi
I stedet kom Mia ind på Helsingør Eliteidræts Akademi, da hun begyndte i gymnasiet.

Det gør det muligt for hende at kombinere skole og træning. To gange om ugen træner hun om morgenen, og møder så senere i skole. Og hun kan tage til stævner og træningslejre uden at få fravær i skolen.

– Man skal være god til at disponere sin tid, men det er jeg vokset op med. Man bliver bedre til at disponere sin tid, når man træner så meget, som jeg gør. Folk siger, det bliver hårdt i 2. G. Men i 1. G var det ikke så slemt. Der var selvfølgelig nogle tidspunkter, hvor det var lidt hårdt. Når man for eksempel har gruppearbejde, har man ikke så meget tid som andre. Så skal man være bedre til at få lavet tingene, når man har tid.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland